Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Televíziós sorozat készül a Száz év magányból

Televíziós sorozat készül a Száz év magányból

A Nobel-díjas Gabriel García Márquez Száz év magány című regényéből a Netflix forgat szériát. A streamingszolgáltató nemrégiben jelentette be, hogy megszerezte a mű megfilmesítésének jogát. A produkciót elsősorban Kolumbiában forgatják.

- hirdetés -

Ez az első alkalom, hogy az 1967-ben publikált regényből film készül – írja a The New York Times online kiadása. A Nobel-díjas író fia, Rodrigo García, aki fivérével, Gonzalóval együtt vezető producerként vesz részt a projektben, elmondta, hogy apja nagyon sok ajánlatot kapott az évek során a könyv filmes adaptációjára. Gabriel García Márqueznek azonban kétségei voltak azzal kapcsolatban, hogy a történet megfelelőképpen bemutatható egyetlen, vagy akár két filmben. Emellett Márquez ragaszkodott ahhoz is, hogy a spanyol nyelven szóljon a történet, így sok ajánlat nem is jöhetett szóba.

„Az elmúlt három vagy négy évben a sorozatok és a limitált sorozatok száma, presztízse és sikere hatalmasra nőtt. A Netflix az első gyártók között volt, melyek bebizonyították, hogy az emberek szívesebben néznek eredeti nyelven, felirattal készült sorozatokat, mint valaha” – indokolta Rodrigo García a család döntését.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A mágikus realizmusról

Francisco Ramos, a Netflix spanyol eredeti nyelvű filmekért felelős alelnöke elmondta, a cég korábban próbálkozott már a könyv jogainak megszerzésével, de ellenállásba ütközött.

Mint kiemelte, az olyan sorozatok, mint a Narcos és az olyan filmek, mint a Roma – amely idén megnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat – bebizonyították, hogy „csinálhatunk spanyol nyelvű tartalmakat a világnak.”

A Száz év magány Gabriel García Márquez kolumbiai író 1967-ben kiadott nagy sikerű regénye, amely az addig elhanyagolt latin-amerikai irodalom felé irányította a világ érdeklődését. A regény a mágikus realizmus stílusának egyik kiemelkedő alkotása, eddig 46 nyelven, mintegy 50 millió példányban jelent meg világszerte.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!