Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Várkert Bazárba költöznek a felújítás alatt álló Iparművészeti Múzeum anyagai

A Várkert Bazárba költöznek a felújítás alatt álló Iparművészeti Múzeum anyagai

A Várkert Bazár Testőrpalotájában rendezhet kiállításokat a felújítás alatt álló Iparművészeti Múzeum, a két intézmény együttműködési megállapodását április 10-én írták alá Budapesten.

- hirdetés -

Az Iparművészeti Múzeum a Várkert Bazárban nyíló első kiállítása Értékőrzés, értékteremtés a 21. században címmel májusban lesz látható – hangsúlyozta Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója, hozzátéve: a terveik szerint három éven keresztül félévente rendeznek majd időszaki kiállításokat, a gasztrodizájntól a divaton át az Esterházy-kincsekig mutatják be a múzeum legfontosabb gyűjteményeit. Elsőként az újonnan szerzet darabokat állítják ki – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a kiállítások mellett úgynevezett infoboxot hoznak létre, amelynek segítségével a látogatók nyomon tudják követni a múzeum épületének a rekonstrukcióját.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A legkisebb részletekig megvizsgálható az Iparművészeti Múzeum öt fontos műtárgya

Juhász Anna irodalmár a Várkert Bazár irodalmi programjaival kapcsolatban közölte, hogy folytatódik a Várkert Irodalom című sorozat, például Az igazi – Márai 30 címmel a harminc évvel ezelőtt elhunyt írót idézik meg meghívott vendégek segítségével. Az áprilisi Hát éltem már én? – Gondolatok az ünnephez című, húsvéthoz kapcsolódó esten pedig Pál Feri katolikus pap, valamint Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó lesznek a vendégek.

Ide kapcsolódik:
Fűzfavesszőből készített életnagyságú szobrokat egy brit iparművész

A Nagy Magyar Versek sorozatban áprilisban a bohóságról, a mohóságról és a tavaszról szólnak a versek, májusban pedig a titkok, a gyermekkor, a csodák és a meglepetések témája köré szerveződik az esemény. Az irodalom visszavág című új sorozat keretében áprilisban a női irodalom, májusban a máig aktuális népi-urbánus vita témáját járják körül.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X