Papageno Radio
Intermezzo Applikáción követhetjük Rembrandt híres anatómiai művének megszületését

Applikáción követhetjük Rembrandt híres anatómiai művének megszületését

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Amint arról mi is számos alkalommal írtunk már, idén, halálának 350. évfordulóján számos kiállítás, rendezvény és fesztivál állítja középpontba Rembrandt alakját. Egy nemrégiben megjelent applikáció pedig az egyik leghíresebb művének világát kelti életre.

Ahhoz, hogy Tulp doktor anatómiaórájának mi is részesei lehessünk, nincs szükség másra, mint egy okostelefonra, egy fejhallgatóra és viszonylag széles sávú internetelérésre. Ezek megléte esetén elegendő letöltenünk (itt és itt) a Rembrandt valósága nevű alkalmazást, és máris a sötét hátterű, mindenki számára ismert jelenet közepén találjuk magunkat. Tulp tanár csodálkozó-kíváncsi tanítványai között.

Ide kapcsolódik:
Rekonstruálták Rembrandt beszédhangját

A 3d-szkennerrel és több száz kamerával rögzített, elképesztően valósághű jelenetek nemcsak dramatizálják a festményről ismerős helyzetet, hanem a Rembrandt-kép technikai, valamint elkészítésbeli részleteiről is sok mindent megtudhatunk belőlük.

Ide kapcsolódik:
400 Rembrandt-mű látható a Rijksmuseum jubileumi tárlatán – Galéria

Szóval nem szükséges a Rijskmuseumba jegyet váltanunk, hogy Rembrandt közelébe lehessünk, elegendő beszereznünk a szóban forgó applikációt.

(Via Hyperallergic)

Promóció

X
X