Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Csillagot avattak Törőcsik Mari tiszteletére Eger központi sétányán

Csillagot avattak Törőcsik Mari tiszteletére Eger központi sétányán

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Törőcsik Mari munkássága előtt tisztelegve avatták fel a harmadik csillagot az Eger Sikeréért Egyesület alapította Egri Csillagok Sétányon április 6-án.

- hirdetés -

A számos elismerése mellett a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Törőcsik Mari videó üzenetben köszöntötte az ünnepség résztvevőit. Rövid üzenetében a Heves megyei Pélyen született színművész egri kötődéséről elmondta, hogy szülei és testvére is itt, a Ciszterci Gimnáziumban és az Angolkisasszonyoknál tanultak, és Pély után Eger a második otthona volt és maradt.

Ide kapcsolódik:
Még idén elkészülhet a zenés Törőcsik Mari-est

A díszkő-avató ünnepségen az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, Honfi Gábor méltatta Törőcsik Mari munkásságát. Úgy fogalmazott: a legtöbbször kitüntetett színművésznő kap most csillagot. A közel sem teljes felsorolás szerint Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas, Kossuth-nagydíjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja – emlékeztetett.

Ide kapcsolódik:
Törőcsik Mari: „Leültem, és mozdulatlanul hallgattam"

Az egyesület vezetése és a város közgyűlése tavaly döntött úgy, hogy négy – művészet, tudomány, sport és „Egerért” – kategóriában avatnak díszkövet az évek során. Az első csillagot Kovács Kati énekesnő, a másodikat olimpiai bajnok vízilabdázók kapták.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X