Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Müpa magazin Ingyenes koncertekkel ünnepli a Müpa a Nemzetközi Jazznapot

Ingyenes koncertekkel ünnepli a Müpa a Nemzetközi Jazznapot

Április 30-át minden aktív jazzkoncertjáró több felkiáltójellel emeli ki a naptárában, hiszen ekkor ünnepeljük a Nemzetközi Jazznapot, melyen immár hagyományosan a Müpa három ingyenes koncerttel köszönti a százéves zenei műfajt.

- hirdetés -

Ez idén sem lesz másképp. Az épület Átriumában megrendezett első – délutáni – eseményen szokás szerint a februári Jazz Showcase zsűrije által legjobbnak ítélt előadók mutatkoznak be. Ezt két másik koncert követi majd: előbb este 6-kor az Egri Drive Stuff funky groove-okkal tarkított, kicsit R&B-s fusion zenéje csendül fel a zenekarvezető bőgős irányításával, aki ezúttal basszusgitáron játszik majd.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

- hirdetés -

Egri Jánost nemcsak a straightahead jazz hívei ismerhetik jól, mivel már 1998-ban kiadott egy fúziós lemezt Moods címmel. Mostani műsorának egyik különlegessége, hogy két fúvóssal (Fekete István – trombita, Zana Zoltán – szaxofonok), egy billentyűssel (Szakcsi Lakatos Róbert) és egy dobossal (Gyenge Lajos) felálló kvintettjében szót kap majd fia, Egri János jr. énekes is.

Egri János – forrás: facebook.com/János-Egri-154928147852200/

A jazzünnep a Varga Bendegúz Sextet esti programjával fejeződik be. A dobos zenekarvezető – alighanem Hermann Hesse ihlető hatására – Goldmund címmel adta ki debütáló lemezét, mely elismerő kritikákat kapott. Együttesének motorja természetesen maga a dobos, valamint a bőgős Bögöthy Ádám. Az ő drive-jukra építhet a zenekar négy
szólistája, a két tenorszaxofonos (Ávéd János, Mester Dániel), valamint a két gitáros (Czirják Csaba és Fenyvesi Márton).

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.