Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kigyulladt a párizsi Notre-Dame - Élő közvetítés a cikkben

Kigyulladt a párizsi Notre-Dame – Élő közvetítés a cikkben

Tűz ütött ki a párzsi Notre-Dame Székesegyház tetőszerkezetén – írja  a The Telegraph. A tűz feltételezhetően a nemrég megkezdett felújítási munkálatok során keletkezett, amiről mi is beszámoltunk.

- hirdetés -

A friss hírek szerint a tető és az úgynevezett huszártorony összeomlott, és a bal oldali harangtornyot is elérték a lángok.

- hirdetés -

Az oltáson több száz tűzoltó dolgozik nagyon nehéz körülmények között. A tűzesetnek a hivatalos források szerint nincsenek sérültjei.

Kövesse előben az eseményeket:

A katolikus egyház vezetői már tavaly sürgették a 850 éves gótikus templom felújítását, melynek állaga valószínűleg a légszennyezés miatt kezdett romlani. A rendőrség a környéket kiürítette. Francia hírforrások szerint bizonyos, hogy balesetről van szó, és nem szándékos gyújtogatásról. A székesegyház szóvivőjének közlése szerint attól tartanak, hogy a templom egész födélszerkezete le fog égni.

A katedrális alapkövét 1163-ban rakta le III. Sándor pápa, a székesegyházat 157 éven keresztül, 1320-ig építették. A francia forradalom idején majdnem elpusztult, majd 1845 és 1878 között az eredeti tervek alapján újjáépítették. Az épület orgonája 7800 sípból áll, többször felújították, és a mai napig működik. A katedrális hossza 128, szélessége 41, ikertornyainak magassága pedig 63 méter.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!