Pécsi sikerek a spliti nemzetközi klarinétversenyen

Nagy Zoltán Ferenc, Radics Miroslav, Sterner András és Huszics Ibolya - forrás: Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium

Április 13. és 17. között, a horvátországi Splitben rendezték meg a XXIV. Daleki Akordi Nemzetközi Zenei Versenyt, amelynek fafúvós szekciójában Nagy Zoltán Ferenc és Sterner András a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium klarinétos diákjai mindketten kimagasló eredménnyel 1. díjat nyertek. Felkészítőjük, Radics Miroslav tanári díjat kapott, a zongorán közreműködő Huszics Ibolya pedig korrepetitori díjban részesült.

A Virtuózok közönségdíjasa, Nagy Zoltán Ferenc, a mostani győzelem mellett az elmúlt két hónap alatt 1. díjat nyert a Femus Nemzetközi Fafúvós Versenyen Szerbiában, 2. díjat a XV. Országos Richter János Klarinétversenyen Győrben úgy, hogy a zsűri 1. díjat nem adott ki. Ezen felül a verseny egyik legértékesebb különdíját is elnyerte, amelyet a Magyar Klarinét- Szaxofon Társaság ajánlott fel.

Nagy Zoltán Ferenc és Sterner András – forrás: Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium

Sterner András a mostani győzelme mellé a XV.Országos Richter János Klarinétversenyen Győrben is 1. díjat nyert, továbbá a verseny legmagasabb pontszámával különdíjat is kapott.