Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új igazgató az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet élén

Új igazgató az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet élén

Bodolay Géza színházi rendező vezetheti május 1-jétől a Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetet.

A Petőfi Irodalmi Múzeum február 27-én hirdetett pályázatot tagintézménye, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) vezetésére – olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum közleményében.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A Petőfi Irodalmi Múzeumhoz került Páger Antal hagyatéka

Mint írják, eredményes pályázati eljárást követően a szakma képviselőiből, valamint a PIM munkatársaiból álló bírálóbizottság javaslatára és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogató véleménye nyomán Demeter Szilárd főigazgató három pályázó közül Bodolay Géza Jászai Mari-díjas színházi rendezőt, egyetemi oktatót, színházigazgatót, érdemes művészt kérte fel az országos szakmúzeum vezetői feladatainak ellátására.

Az új igazgató ötéves kinevezése 2019. május elsején lép hatályba.

Bodolay Géza 1981-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészettudományi karán, majd 1984-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán kapott újabb diplomát. 2005-ben elvégezte az IBS Marketing-kommunikáció szakát is. 1984 és 1989 között a kecskeméti Katona József Színházban, 1992 és 1998 között a Nemzeti Színházban rendező, 2009-től a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője. Több magyarországi bemutató fűződött a nevéhez, ezek egy részét saját fordításában állították színpadra. Munkásságának elismeréseként 2010-ben Jászai Mari-díjat vehetett át, tevékenységét 2015-ben érdemes művész címmel jutalmazták.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X