Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Vági Bence rendezésében mutatták be a világhírű Krone Cirkusz legújabb előadását

Vági Bence rendezésében mutatták be a világhírű Krone Cirkusz legújabb előadását

Vági Bence, a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat művészeti vezetője rendezte a világhírű Krone Cirkusz Mandana című előadását, amelyet az április 4-i müncheni világpremiert követően idén több mint 200 alkalommal mutatnak be Európa-szerte.

- hirdetés -

A híres német utazó társulat a tradicionális és az újcirkuszt ötvöző produkciójával arra törekszik, hogy a színház világát a cirkusz keretei között keltse életre – közölte a Recirquel társulat. A produkció létrejöttét másfél évig tartó, a Krone generációkon átívelő értékeinek, kép- és jelmeztárának felkutatására, valamint a családi történet legfontosabb motívumainak kreatív feldolgozására irányuló kutató- és alkotómunka előzte meg. Az előadás főszereplője Jana Mandana Krone-Lacey és Martin Lacey, a Krone cirkuszdinasztia képviselői.

- hirdetés -

Jana Mandana Lacey Krone – forrás: hallo-muenchen.de

Jana Mandana Krone-Lacey elmondta, hogy régi álmuk volt egy egészen új művészi irányba elindulni úgy, hogy közben megtartják azokat az értéket, szakmai tudást és tapasztalatot, amely a két család sajátja. A műsor megrendezésére pedig azért Vági Bencét kérték fel, mert a magyar rendező újító alkotásait „áthatja a cirkuszi hagyományok iránti tisztelet”.

Ide kapcsolódik:
Vági Bence: „A cirkuszban ott a nyers erő”

Vági Bence az alkotás során arra törekedett, hogy a cirkusz valódi világát és hagyományait új színben, a színház és a tánc eszköztárának felhasználásával mutassa be. A Mandana létrehozásához Kristóf Krisztián artistaművész is hozzájárult, aki régi családi és szakmai kapcsolatot ápol a német cirkusszal.

Az alkotás folyamatában a Recirquel kreatív csapata is részt vett; a koreográfiát Illés Renátó és Zsíros Gábor alkották meg, Pintér Áron rendezőaszisztensként segítette a munkát, Kasza Emese a jelmezekért, Lenzsér Attila pedig a világításért felelt, a zenét Szirtes Edina Mókus szerezte.

A Mandanát a tervek szerint Magyarországon is bemutatják majd.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.