Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A Global Short Film Awards döntőjébe került a 13 éves Százados Ábel...

A Global Short Film Awards döntőjébe került a 13 éves Százados Ábel filmje

Százados Ábel Soha című kisfilmje mobillal készült, és most Cannes-ban versenyzik. A fiatal pécsi művésznek Lars von Trier és Martin Scorsese a két példaképe, és folyamatosan fejleszti a tudását, mivel rendező szeretne lenni.

- hirdetés -

Százados Ábel filmje rendkívüli témát dolgoz fel: a gyerekek körében elkövetett öngyilkosságra hívja fel a figyelmet. A fekete-fehér alkotást a 72. cannes-i fesztivállal párhuzamosan futó Global Short Film Awards döntőjébe hívták meg, és május 25-én tudhatjuk meg, hogy jutalmazzák-e díjjal.

- hirdetés -

Nagybátyja javaslatára a spontán módon elkészült kisfilmet Százados Ábel benevezte az első Magyar Telefonfilmes Fesztiválra, ahol 70 pályamű közül előbb a legjobb 25-be került be, majd a nemzetközi zsűri beválasztotta a 10 legjobb közé is, ami egyben azt is jelentette, hogy bejutott a cannes-i döntőbe.

„Egy gyereket láthatunk az erkély párkányon ülni (ő Ábel 9 éves testvére, Olivér), aki a mélybe veti magát. A fekete-fehér alkotás azt kéri tőlünk, hogy figyeljünk egymásra, és akkor talán megelőzhetőek lesznek az ehhez hasonló tragédiák.” – írja a film.hu a kisfilm ismertetésekor.

Május 22-én a World Peace & Tolerance Annual Awards Brunch nevű rendezvényen, a cannes-i Amerikai Pavilonban is levetítik a kisfilmet, ahol szintén díjazzák a legjobb alkotásokat.

(Via Film.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.