Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Felújították a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium 114 éves épületét

Felújították a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium 114 éves épületét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

1905-ben átadott épületébe az 1950-es évek elején költözött a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium, Általános iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Idén megszépült a homlokzat, kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a tornaszobát. A munkálatok 148 millió forintba kerültek.  

Baross Gábor igazgató kiemelte, az elmúlt 34 évben nem volt ilyen mértékű felújítás az épületben. Nemcsak a főépület, hanem a legendás „kisház”, a zenetermek otthona is megújult. „A tornaszoba pedig különösen fontos a zenészek számra, hiszen több órát görnyednek a hangszereikkel és szükséges számukra a testmozgás” – hangsúlyozta az igazgató.

- hirdetés -

A Győri Konzi régen – forrás: Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium – Hivatalos Facebook-oldal

Az épület alagsorában lévő, korábban használaton kívüli tornaszoba korszerűsítése mellett szükséges volt a szigetelési problémák megoldása, az eső- és csapadékvíz-bekötések kialakítása, cseréje, illetve felújítása. A főépület homlokzati vakolását speciális, átszellőző vakolatrendszerrel végeztek el. A régi nyílászárókat hőszigetelt műanyag ablakokra, ajtókra cserélték.

Ide kapcsolódik:
Baross Gábor: „Nem lehetne iskolánknak méltóbb névadója”

(Via Győr+Online)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X