Papageno Radio
Intermezzo Kiválasztották az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjának 2020-as résztvevőit

Kiválasztották az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjának 2020-as résztvevőit

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kiválasztották az Eötvös Péter Alapítvány fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek meghirdetett mentorprogramjának résztvevőit, és idén elindul a nagyzenekari mentorkoncertek sorozata a MR Szimfonikus Zenekarral és a Pannon Filharmonikus Zenekarral.

Az Eötvös Péter Alapítvány 2018-ban három éven át tartó mentorprogramot hirdetett fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek. A program utolsó évére is rekordszámú volt a jelentkezés: a világ minden részéből érkező fiatal karmesterek és zeneszerzők közül Eötvös Péter, Vajda Gergely és Horváth Balázs választotta ki a 2020-as év résztvevőit.

A mentorprogram utolsó évét Holly Hyun Choe (Egyesült Államok) és Joanna Natalia Slusarchyk (Lengyelország) karmesterek, valamint Hank Jol Jun (Dél-Korea) és Leonardo Marino (Argentina/Olaszország) zeneszerzők kezdhetik el.


A program vezető professzora Eötvös Péter és Vajda Gergely zeneszerző, karmester, állandó zenekari partnere az Óbudai Danubia Zenekar.

Ide kapcsolódik:
Vajda Gergely lett az Eötvös Péter Alapítvány programigazgatója – Interjú

A mentorprogram évenként két zeneszerzőt és két karmestert fogad. A koncerteket élőben követheti a közönség a Budapest Music Centerből.

(Via MTI)

Promóció

X
X