Papageno Radio
Színház Kováts Kriszta a mozitörténelmet idézi meg dalaiban

Kováts Kriszta a mozitörténelmet idézi meg dalaiban

Kováts Kriszta legújabb cd-jén álomvilágba kalauzol minket, a mozi világába. Lemezbemutató koncertjének a Budapest Jazz Club ad otthont június 2-án, a ZSiMü programjainak keretében.

„Emlékszel arra, amikor a Nagyításban labda és ütők nélkül teniszeznek? És Fellininél Giulietta Masina és Anthony Quinn párosára az Országúton? És a Casablanca búcsújelenete? Ott állnak a repülőgép mellett és még mindig nem dőlt el, hogy a nő melyik pasit választja. Minden nő Humphrey Bogartba és minden férfi Ingrid Bergmanba volt szerelmes. Á, dehogy, a legtöbben a Marilyn Monroe-ba. Nekem a csúcs az Chaplin!”

A mozi a mi kollektív emlékezetünk. A mozisztárokra akartunk hasonlítani, olyan szerelmeket kerestünk, amilyenek ők voltak. A moziból tanultunk történelmet, ismertük meg a távoli országokat, sőt, néha az egészen közelieket, olykor a saját városunkat is.

Kováts Kriszta az új dalai ezeket a felejthetetlen filmeket, filmszínészeket és rendezőket idézik fel. Néha egész műfajokat. Megelevenítik a mozi világának nagy legendáit, Charlie Chaplintől Woody Allenig, Marilyn Monroe-tól Garas Dezsőig. Mintha képzeletben egy tucat filmet néznénk végig: zenemozizunk.

Zene: László Attila

Dalszöveg: Fábri Péter

Kováts Kriszta – ének

 

 

 

 

Közreműködik: Farkas Gábriel – ének

László Attila – gitár

Schneider Zoltán – gitár

Jónás Rezső – billentyű

Ludányi Tamás – szakszofon, klarinét

Takács Donát – basszus

Kaszás Péter – dobok

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!