Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Látta már a Szilícium-völgy vezéreit márványból kifaragva? - Galéria

Látta már a Szilícium-völgy vezéreit márványból kifaragva? – Galéria

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Tesla-vezér Elon Musk angyalszárnyakkal és bozótvágó késsel harcos római centuriót idéz, Steve Jobs pedig Rodin Gondolkodójához hasonló testtartásban pötyög valamit az iPhone-ján. Ők lennének korunk prófétái? Egy New York-i művész inkább karikírozza a Szilícium-völgy nagyjait, amikor klasszikus szobrok pózaiban ábrázolja őket.

A chilei születésű, New Yorkban alkotó, dizájnerként és aktivistaként is tevékeny Sebastian ErraZuriztól nem idegen a határok feszegetése. Legyen bár szó hatalmas public art munkáiról vagy különleges bútorairól, a legtöbb projektjével sikerül meglepnie és sokkolni közönségét.

- hirdetés -

Az Ez a vég kezdete című, jelenleg a New York-i Elizabeth Collective kiállítótermeiben látható kiállítása a Szilícium-völgy urainak mindenhatóságát kezdi ki egy kicsit, az irónia eszközével.

A márványszobrok korunk technológián alapuló mítoszai mögött álló alapító atyákat ültetik és állítják klasszikus alkotások klasszikus férfiszerepeinek – hadvezér, forradalmár, filozófus – pózaiba, az ókori és a 21. századi eszmények összevetésével csalva mosolyt az arcunkra.

(Via designyoutrust.com)

 

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X