Papageno Radio
Intermezzo Mozart, Brahms és Beethoven kamaraművei csendülnek fel a Zeneakadémia Nagytermében

Mozart, Brahms és Beethoven kamaraművei csendülnek fel a Zeneakadémia Nagytermében

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Zeneakadémia egyetemi életének egyik kulcsfigurája, Nagy Péter Liszt-díjas zongoraművész elhivatott kamarazenész is; június 2-án a Nagyteremben többnemzetiségű formációban invitálja zenei utazásra a közönséget. A Berlini Filharmonikusok két művésze, a japán Daishin Kashimoto és az izraeli Amihai Grosz mellett a dél-amerikai származású Claudio Bohórquezzel közösen szólaltatja meg Mozart, Brahms és Beethoven műveit.

 A Berlini Filharmonikusok első koncertmestere, Daishin Kashimoto tinédzserként olyan versenyeket nyert meg, mint a Nemzetközi Menuhin Hegedűverseny, a Kölni Nemzetközi Hegedűverseny vagy a bécsi Fritz Kreisler Verseny. Többször járt már Magyarországon, ebben a formációban azonban még nem lépett pódiumra. Kashimoto és a szintén a német csodazenekarban muzsikáló izraeli Amihai Grosz mellett egy németországi születésű, világszerte keresett csellistával, Claudio Bohórquezzel válik teljessé az alkalmi formáció, amely a bécsi klasszika és a német romantika tájaira invitálja a közönséget.

Mozart egyik remekműve, illetve Brahms nagyobb figyelmet érdemlő 2. zongoranégyese (A-dúr, op. 26) között a három vendégművész a fiatal Beethoven 1798-as triósorozatának utolsó darabját, a méltatlanul keveset játszott c-moll vonóstriót is megszólaltatja majd.

Promóció

Stream és színház

X
X