Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nagy sikerrel debütált Eötvös Péter operája Oroszországban - Galéria

Nagy sikerrel debütált Eötvös Péter operája Oroszországban – Galéria

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Először csendült fel Oroszországban Eötvös Péter Három nővér című színpadi műve, amelynek bemutatóját május 16-án a Jekatyerinburgi Opera és Balett Színházban tartották. A szerző a több együttest is mozgató darabban karmesterként közreműködött Oliver von Dohnányi mellett.

- hirdetés -

Az első egész estét betöltő Eötvös-opera Csehov közismert színműve nyomán született a Lyoni Opera felkérésére. Az opera librettója nem követi az eredeti cselekmény sorrendjét: a szerzők három szereplő – Irina, Andrej és Mása – alakjának középpontba állításával mesélik el újra és újra a történetet.

A darabot legutóbb Eötvös Péter jelenlétében Buenos Airesben mutatták be, amely összességében a 120. előadás volt. A komoly sajtóérdeklődés mellett zajló orosz premier előtt Fazekas Gergely zenetörténész tartott előadást a darabról.

Eötvös Péter korábban reményét fejezte ki, hogy az egész stábnak örömet okoznak majd a színpadra állítás munkálatai, valamint hozzátette, hogy egy olyan Csehov-képpel szeretné meglepni az orosz közönséget, amit eddig még nem tapasztalhattak.

A zeneszerző lapunk megkeresésére a bemutató után elmondta, hogy nagyon elégedett a végeredménnyel, amit további két előadás követ majd május 17-én és 18-án.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X