Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ők az idei év Lábán Rudolf- és Halász Péter-díjasai

Ők az idei év Lábán Rudolf- és Halász Péter-díjasai

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Lábán Rudolf-díj két fantasztikus előadó, koreográfus életművét gazdagítja 2019-ben. A nyertes darabok ezúttal Horváth Nóra Beat című koreográfiája, és Réti Anna Majdhaleszidőm című lakásszínházi kortárs tánca lettek. Különdíjban részesült a Willany Leó Improvizációs Táncszínház. Az első Halász Péter-díj tulajdonosa pedig a kolozsvári Reactor de creaţie şi experiment előadása, a 99,6% című színházi-kulturális kísérlet.

A Trafó Kortárs Művészetek Háza és a MU Színház a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak, alkotóinak elismerésére és népszerűsítésére 2005 őszén szakmai díjat alapított. A 20. századi európai modern táncművészet legjelentősebb újító személyiségéről, Lábán Rudolfról elnevezett elismerés odaítélésére az alapítók olyan független esztéták, kritikusok és szakújságírók közösségét kérték fel, akik évek óta rendszeresen elemzik, értelmezik és népszerűsítik a kortárs tánc-szcéna jelenségeit.

Az átadó alkalmából első alkalommal csatlakozik egy színházi előadásért járó díj is, a Halász Péter-díj, amelyet a Trafó a Színház folyóirattal közösen alapított meg. A díj célja az előző naptári évben bemutatott legizgalmasabb, leginnovatívabb, legprogresszívebb független színházi produkciót elismerésben részesíteni.

- hirdetés -

2019-ben Horváth Nóra koreográfiája, Réti Anna saját lakásában előadott darabja, valamint a 99,6% című kolozsvári előadás vihette haza a díjakat.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X