Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Oscar-kvalifikáló fesztiválon szoríthatunk a magyar rövidfilmért

Oscar-kvalifikáló fesztiválon szoríthatunk a magyar rövidfilmért

Brauner Máté Lauretta című rövidfilmje meghívást nyert a tokiói Short Shortsra és a kijevi Nemzetközi Molodist Filmfesztiválra.

- hirdetés -

A rendező a METU hallgatója volt és a Filmfabriq gondozásában készítette el a Média Mecenatúra által támogatott 19 perces filmjét. A Laurettát Ászity Boglárka ötletéből Brauner Máté és Kerékgyártó Yvonne írta, operatőre Bálint Dániel, vágója Tokár Dániel, látványtervezői Horváth Jennifer és Riemer Szandra. A film producerei Angelusz Iván, Dreissiger László, Osváth Gábor és Fekete Réka.

A történet főszereplője egy hipermarketben dolgozó kasszáslány, Lauretta (Rainer-Micsinyei Nóra), aki felnőtt kora ellenére még mindig együtt él hipochonder anyjával (Murányi Tünde). Ám az anya egyik nap kórházba kerül, Lauretta pedig egyedül marad és fény derül rég elhallgatott titkaikra.

- hirdetés -

A Producerek Nemzetközi Szövetsége által szervezett, május 25-én induló Kijev Molodist Nemzetközi Filmfesztivál 1990 óta ad lehetőséget kelet-európai fiatal alkotóknak, hogy egész estés és rövidfilmjeiket bemutathassák.

A Lauretta június elején Ázsiában is bemutatkozik: a tokiói Short Shorts 1999 óta létezik és mára az egyik legkomolyabb rövidfilmes eseménnyé nőtte ki magát Japánban és Kelet-Ázsiában. Az esemény presztízsét növeli, hogy Oscar-kvalifikáló fesztivál, azaz a nyertes kisfilm minden évben jelölhetővé válik az Oscar-díjra. Innen jutott be az Oscar-shortlistre, majd a jelöltek közé Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje.

(Via magyar.film.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.