Papageno Radio

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -

Intermezzo Szabadon elérhető lesz Pina Bausch hagyatéka

Szabadon elérhető lesz Pina Bausch hagyatéka

Online bárki számára hozzáférhetővé teszik a legendás német táncos és koreográfus, Pina Bausch egyedülálló művészeti hagyatékát.

- hirdetés -

Salomon Bausch, anyja 2009-es halálát követően hozta létre a wuppertali székhelyű Pina Bausch Alapítványt, amelynek vezetője is egyben. Az alapítvány 2020-ban kezdi meg a feltöltést, elsőként Pina Bausch öt művének dokumentumait és kosztümjeit teszik majd elérhetővé.

Az archívum összesen 9000 videót kétszázezer fotót és számtalan produkciós dokumentumot tartalmaz Pina Bausch összesen 46 művéről.

Pina Bausch tanulmányait Németországban és a New York-i Juilliardon végezte. Ő alapította a wuppertali táncszínházat, amelynek művészeti vezetője volt. A magyarok számára leginkább Pedro Almodóvar Beszélj hozzá! című filmjéből lehet ismerős.

Ide kapcsolódik:
Március végén mutatják be Almodóvar legújabb filmjét

Halálának tizedik évfordulóján, június 30-án a Pina Bausch Wuppertali Táncszínház Párizsban vendégszerepel, a német városban ezen a napon nem lesz semmilyen emlékrendezvény, Wuppertalban csak októberben emlékeznek meg róla, az utolsó táncművét fogják bemutatni.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X