Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Szabadon elérhető lesz Pina Bausch hagyatéka

Szabadon elérhető lesz Pina Bausch hagyatéka

Online bárki számára hozzáférhetővé teszik a legendás német táncos és koreográfus, Pina Bausch egyedülálló művészeti hagyatékát.

- hirdetés -

Salomon Bausch, anyja 2009-es halálát követően hozta létre a wuppertali székhelyű Pina Bausch Alapítványt, amelynek vezetője is egyben. Az alapítvány 2020-ban kezdi meg a feltöltést, elsőként Pina Bausch öt művének dokumentumait és kosztümjeit teszik majd elérhetővé.

Az archívum összesen 9000 videót kétszázezer fotót és számtalan produkciós dokumentumot tartalmaz Pina Bausch összesen 46 művéről.

- hirdetés -

Pina Bausch tanulmányait Németországban és a New York-i Juilliardon végezte. Ő alapította a wuppertali táncszínházat, amelynek művészeti vezetője volt. A magyarok számára leginkább Pedro Almodóvar Beszélj hozzá! című filmjéből lehet ismerős.

Ide kapcsolódik:
Március végén mutatják be Almodóvar legújabb filmjét

Halálának tizedik évfordulóján, június 30-án a Pina Bausch Wuppertali Táncszínház Párizsban vendégszerepel, a német városban ezen a napon nem lesz semmilyen emlékrendezvény, Wuppertalban csak októberben emlékeznek meg róla, az utolsó táncművét fogják bemutatni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.