Papageno Radio
Intermezzo Újra Moszkvában koncertezik Balázs János

Újra Moszkvában koncertezik Balázs János

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén negyedik alkalommal kapott meghívást Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész Moszkvába a Csajkovszkij Konzervatóriumba, amely a művészek egyik legkedvesebb koncerthelyszíne.

A hangversenytermek fellegvárának tartott intézmény nagy történelmi múlttal rendelkezik. Oroszország második legrégebbi konzervatóriuma, melyet 1866-ban alapítottak. Azóta számos, a világ élvonalába tartozó művész nevelkedett az intézmény falai között, mint Vlagyimir Ashkenazy, Borisz Berezovszkij, Grigorij Szokolov Jevgenyij Koroljov. Olyan nagyságok adtak itt rendszeresen hangversenyeket, mint Horowitz, Yehudi Menuhin vagy Szvjatoszlav Richter.

Ide kapcsolódik:
Balázs János: „A Kossuth-díj még nagyobb lendületre ösztönöz"

Balázs János május 14-én a Kszenyia Zsarko által vezetett Moscow Women Symphonic Orchestra meghívásának tesz eleget. Műsoron Chopin Andante Spianato és Nagy polonéz című műve, valamint Liszt magyar fantáziája és Esz-dúr zongoraversenye szerepel. Az esemény szponzora a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet és az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

A zenekar rendszeres résztvevője a legfontosabb orosz kulturális rendezvényeknek. Műsorokon többek között Chopin és Liszt zongoraversenyek szerepelnek. Az orosz közönség izgalmas hónapnak néz elébe hiszen Balázs János koncertje után Gyenyisz Macujev, Mihail Pletnyov, Jurij Bashmet és Jurij Szimonov koncertjeit hallhatják.

A Liszt-díjas Érdemes Művész ezután Bukarestbe utazik, majd a Pesti Vigadóban ad szólóestet Liszt Ferenc és Dubrovay László műveiből. Ezt követően Izraelben turnézik, ahol a Magyar Évad keretein belül a Győri Balett Társulatával adják elő a „Piano Plays” elnevezésű Budapesten és Győrben már nagy sikerrel bemutatott előadásukat.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X