Papageno Radio
Intermezzo 400 fiatal táncol majd Beethoven VII. szimfóniájára a Fesztiválzenekar ingyenes koncertjén

400 fiatal táncol majd Beethoven VII. szimfóniájára a Fesztiválzenekar ingyenes koncertjén

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az ország 22 pontjáról érkeznek a gyerekek a TérTáncKoncertre, amelyet június 16-án 19 órától rendeznek a budapesti Szent István-bazilika előtti téren.

A Budapesti Fesztiválzenekar ötödik alkalommal rendezi meg TérTáncKoncert elnevezésű ingyenes szabadtéri programját, amelyen idén 400 gyerek és fiatal táncol együtt Beethoven VII. szimfóniájára Fischer Iván vezényletével.

Ide kapcsolódik:
A „romantikus” új mélységei - Ilyen a Fesztiválzenekar Bruckner-képe

„Ez a darab azért illik nagyon ehhez az eseményhez, mert ez a tánc ünnepe. A gyerekek az utolsó tételre fognak táncolni, ami olyan, mint egy 19. századi rockzene. Beethoven mindig a szabadság és a hatalmas öröm szimbóluma volt, ezt fejezi ki ez a szimfónia is” – mondta a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Fischer Iván.

A koncertre az ország 22 pontjáról érkeznek a gyerekek Drávafoktól Sajószögeden át Tiszaszalkáig, van köztük roma és nem roma, sok a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, de egy budapesti elitgimnázium tanulói is fél éve készülnek a fellépésre.

A Fesztiválzenekar – ahogy minden évben – idén is több ezer ingyenes papírszékkel készül közönségének, amelyet a koncert után bárki szabadon hazavihet, sőt, dedikáltathat is a koncert karmesterével.

További részletek a koncertről itt.

(Via MTI)

Promóció

X
X