Papageno Radio
Intermezzo A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével indul a Mittelfest

A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével indul a Mittelfest

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az olaszországi Mittelfest, a régió egyik legfontosabb összművészeti fesztiváljának idei szlogenje, hívószava, címkéje: #leadership, azaz vezetés. A fesztivált nyitó koncerten, a cividalei Szent Ferenc-templomban a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködik.

Július 12. és 21. között az olaszországi Cividale del Friuliban koncertek, színházi és táncelőadások mellett szakértők izgalmas, problémafelvető prezentációi is szerepelnek a programban, a Mittelforum keretében pedig jeles szakértőkkel kulturális és társadalmi témákat járnak körbe. Sokféle műfaj, rétegprodukciók és kifejezetten populáris alkotások találhatók meg az események között.

Ide kapcsolódik:
Ismét megrendezik a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivált

A fesztiválnyitó koncert programját Beethoven műveiből állították össze a szervezők. A fesztivál szlogenjéhez kapcsolódóan hangzik el a III. (Eroica) szimfónia, amellyel a zeneszerző Napoleon előtt tisztelgett. Beethoven Franciaország első konzuljában a szabadság megtestesítőjét látta, ám amikor császárrá koronáztatta magát, az ajánlást a meggyőződéses demokrata kitörölte, így az első nyomtatott kiadás címlapján már csak annyi áll: Hősi szimfónia egy nagy ember emlékének megünneplésére. A hangversenyen felcsendül a Coriolanus-nyitány, valamint a D-dúr hegedűverseny. Az est szólistája Sergey Khachytryan hegedűművész, karmestere Marco Feruglio lesz.

(Via Mittelfest)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X