Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Szent Efrém Férfikar is fellép az 5. Con Spirito Egyházzenei Fesztiválon

A Szent Efrém Férfikar is fellép az 5. Con Spirito Egyházzenei Fesztiválon

A Filharmónia Magyarország szervezésében 2019-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál. Ingyenes programokkal, kivételes művészekkel is találkozhat a közönség az országos rendezvénysorozaton június 5. és 10. között.

- hirdetés -

A fesztivál Budapesten, Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Békéscsabán és Nyíregyházán várja zeneszerető közönségét lelki feltöltődésre. Különleges programokkal találkozhatnak utcákon, tereken, templomokban és koncerttermekben.

- hirdetés -

A 2019-es Egyházzenei Fesztiválon azonos figyelem irányul majd mind a négy keresztény egyházra. Az eseménysorozat programjai közt olyan hangversenyek kaptak helyet, mint Sebestyén Márta, Kovács Róbert orgonaművész és a Szent Efrém Férfikar koncertje, ahol Pünkösd jeles napjának legszebb zenéi csendülnek majd fel bizánci-görög, latin, ószláv és magyar nyelven, nyolc évszázad terméséből, napkelettől – napnyugatig. Olyan kiváló zeneszerzőktől hallhatnak darabokat, mint Johann Sebastian Bach, Liszt Ferenc, OlivierMessiaen, vagy Maurice Duruflé. Bepillantást nyerhetnek az egyes korok zenei világába és nyomon követhetik a zenei kultúra fejlődését is.

Ide kapcsolódik:
Így értékelte Zombola Péter a Szent Efrém legutóbbi koncertjét - Videó

A Kossuth-díjas Szabó Dénes által vezényelt Nyíregyházi Cantemus Kórus ad hangversenyt június 5-én Nyíregyházán, június 7-én Békéscsabán és június 8-án Debrecenben Tóka Ágoston orgonaművész közreműködésével. A kórus már a megalakulása évében aratott nemzetközi versenygyőzelme óta a világ egyik vezető énekkarának számít. A Kodály módszer sikerének világjáró nagyköveteiként koncertjeiken kívül keresett előadói zenei nevelési konferenciáknak, mesterkurzusoknak. A kórus repertoárja a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsztól napjaink zenéjéig.

Ide kapcsolódik:
A moszkvai Húsvéti Fesztiválon ad koncertet a Cantemus Gyermekkar

Az egyházzene és az orgona egymástól elválaszthatatlanok, ezért két programon is a hangszerek királynője lesz a főszereplő. Debrecenben július 7-én Karasszon Dezső orgonaművész, zenetörténész tart orgonakurzust. A kurzus keretében lehetőség nyílik az orgonairodalom mesterműveinek a megszólaltatására. Június 8-án Az orgona lelke című orgonabejáráson vehetnek részt a debreceni Református Kistemplom felújított hangszerének teljesebb megismerésére.

További részletekről itt lehet tájékozódni.

A felsorolt rendezvényeken kívül színes program kavalkáddal érkezik az ötödik Egyházzenei Fesztivál a hat városban. Részt vehetnek az érdeklődők szakrális programokon például zenés áhítaton, Pünkösdi liturgián, ünnepi istentiszteleten, de lesz flashmob, szabadtéri zenés előadások, kórustalálkozó és a gregorián énekek titkaira is fény derül.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.