Papageno Radio
Intermezzo Ausztria legnagyobb operafesztiválján hallhatjuk Sebestyén Miklóst

Ausztria legnagyobb operafesztiválján hallhatjuk Sebestyén Miklóst

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén július 17. és augusztus 18. között rendezik a világ egyik legimpozánsabb operafesztiválját, az ausztriai Bregenzben.

Több ezer ember látogat évente a kis osztrák városba, Bregenzbe, hiszen nemcsak a világ egyik legnagyobb operafesztiválját tartják itt, de a bregenzi fesztivál méltán híres lenyűgöző színpadi díszleteiről is, aminek segítségével a Bodeni-tavon elevenedhetnek meg az operairodalom klasszikusai.

Ide kapcsolódik:
Sebestyén Miklós londoni debütje

Az idei évben is több opera kerül színre, a nyitóelőadás pedig Verdi Rigolettója, amely több szereposztásban látható majd a fesztivál egész ideje alatt. A Philipp Stölzl jegyezte produkcióban Sparafucile szerepét Goderdzi Janelidze mellett Sebestyén Miklós énekli.

Sebestyén Miklós 1979-ben született Budapesten. Tanulmányait 2002-től a Zürichi Zeneművészeti Főiskolán végezte Polgár László növendékeként. 2005-től 2009-ig Prof. Josef Loibl tanítványa volt a Müncheni Zeneművészeti Főiskolán, ahol 2009-ben szerezte meg mesterfokú diplomáját.

2010-ben a bécsi Belvedere Énekversenyen 3. helyezést ért el.

2012-ben debütált a Metropolitan Opera New York-ban, ahol az egyiptomi Király szerepét énekelte Verdi Aidájában. 2013-ban a bécsi közönség is megismerhette Berlioz Béatrice et Bénedict operájában, melyet a Theater an der Wienben Casper Holten vitt színre.

Promóció

X
X