Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Egy reklám, ami azonnal kivágta a biztosítékot minden zeneértőnél

Egy reklám, ami azonnal kivágta a biztosítékot minden zeneértőnél

Talán elsőre észre sem vesszük, mekkora ballépést követtek el egy beépíthető sütő reklámfilmjének készítői, amikor felcserélték két fúvós hangszer hangmintáját a szinkronizáláskor, mégis azt kell mondanunk, hogy ez bizony nagyon kellemetlen.

- hirdetés -

A reklámban egy háziasszony oboát fújva halad át a konyhán – „Legyen hobbid és sült csirkéd is!” A néhány másodperces film, mely a sütő precíziós és intelligens főzési módozatait reklámozza, és tökéletes végeredményt ígér, végül önmagát semmisíti meg azzal, hogy a képsor alatt sajnos az oboa hangja helyett egy klarinét által feljátszott dallamot hallhatunk.

- hirdetés -

A hibára egy szemfüles Facebook-komment hívta fel először a figyelmet, amelynek szerzője így írta meg észrevételét: : „Wow! Úgy látszik, ha csak a bal kezedet mozgatod, az oboa pont úgy hangzik, mint egy klarinét! Elképesztő!”

A hozzászólások áradata aztán nem kímélte a reklámot. Valaki más ezt a megjegyzést fűzte hozzá: „Ez vagy a legrosszabb hangú oboa, amit valaha hallottam, vagy a legjobb megjelenésű klarinét!”.

Talán a reklámcégnek nagyobb figyelmet kellene szentelnie annak, hogy dolgozói alaposabb zenei képzésben részesülhessenek, de az is lehetséges, hogy a hangmérnöknek egyszerűen rossz napja volt, vagy ilyen a humora, bár tegyük hozzá, hogy kissé sületlen…

(Via Classic FM)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.