Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Először rendeznek kizárólag kortárs magyar művekből aukciót Londonban

Először rendeznek kizárólag kortárs magyar művekből aukciót Londonban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kizárólag kortárs magyar alkotókat fölvonultató árverést a Dobossy Aukciósház szervezi október elején Londonban. Ráadásul azon a héten zajlik a szakma egyik legkiemelkedőbb eseménye, a Frieze, így a nemzetközi műtárgypiac fontos és elismert szakembereinek és gyűjtőinek is esélye nyílik alaposabban megismerkedni az alkotásokkal.

- hirdetés -

Az ismertebb művészek mellett feltörekvő, fiatal alkotók művei is szerepelnek az árverésen, olyanoké is, akiknek ez lesz az első bemutatkozásuk a nemzetközi piacon. A helyszín is épp ennyire figyelemreméltó, hiszen a Dean Street-i Blacks Club 1764-től működik, és több évszázados fennállása alatt a londoniak egyik kedvelt társasági, kulturális színterévé vált.

Az eseményt az aukciósház nem egyszeri alkalomnak tekinti, hanem egy olyan sorozat nyitányaként indítja útjára, amely alkalmat teremt a kortárs magyar művészek rendszeres nemzetközi aukciós szereplésére.

A Dobossy Aukciósházat Kováts Nóra és testvére, Dávid alapította – forrás: Dobossy Aukciósház

„Az a célunk, hogy a kortárs magyar művészet még láthatóbb legyen a nemzetközi műtárgypiacon” – foglalta össze Kováts Dávid, a a Dobossy Aukciósház egyik tulajdonosa.

A Dobossy Aukciósházat 2017-ben alapította Kováts Nóra és testvére, Dávid. Meggyőződésük, hogy a kortárs képzőművészethez mindenkinek lehet kapcsolódási pontja, hiszen izgalmas, eleven, friss és jelenkori üzenetei bármilyen nyitott gondolkodású embert megszólítanak.

A képek az októberi londoni aukció előtt Budapesten is láthatóak lesznek: ennek helyéről és idejéről folyamatosan tájékoztatják a közönséget.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X