Papageno Radio
Intermezzo Flashmobbal lepte meg a közönséget a Szent Efrém Férfikar - Videó

Flashmobbal lepte meg a közönséget a Szent Efrém Férfikar – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Június 6-án délután Szegeden a Szent Efrém Férfikar flashmobbal hirdette, hogy megérkezett az Egyházzenei Fesztivál Szegedre. Este Sebestyén Mártával és Kovács Róberttel kiegészülve adtak koncertet, majd a fesztivál tovább vándorol, és a mai napon Békéscsabán, Debrecenben és ismét Pécsett is várja a zeneszerető közönséget.

A Kossuth-díjas Szabó Dénes által vezényelt Nyíregyházi Cantemus Kórus június 5-én Nyíregyházán adott koncertet, ma Békéscsabán, holnap pedig Debrecenben lesz hallható a csodálatos hangú együttes. A kórus már a megalakulása évében aratott nemzetközi versenygyőzelme óta a világ egyik vezető énekkarának számít.

Szabó Dénes és a Nyíregyházi Cantemus Kórus

A Kodály-módszer sikerének világjáró nagyköveteiként koncertjeiken kívül keresett előadói zenei nevelési konferenciáknak, mesterkurzusoknak. A kórus repertoárja a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsztól napjaink zenéjéig.

Ide kapcsolódik:
A moszkvai Húsvéti Fesztiválon ad koncertet a Cantemus Gyermekkar

Az Egyházzenei Fesztivál keretében Békéscsabán és még 5 városban vehetnek részt az érdeklődők szakrális programokon például zenés áhítaton, Pünkösdi liturgián, ünnepi istentiszteleten, de lesznek szabadtéri zenés előadások, kórustalálkozó és a gregorián énekek titkaira is fény derül.

Ide kapcsolódik:
Pécsen kezdődött az Egyházzenei Fesztivál - Videó

Debrecenben ingyenes orgonakurzus várja az érdeklődőket. A hangszer megszólaltatásának rejtelmeibe Karasszon Dezső vezeti be a hallgatókat. A kurzusvezető orgonaművész a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tanszak-alapító egyetemi tanára. A kurzus keretében lehetőség nyílik az orgonairodalom teljes vertikumából származó mesterművek megszólaltatására, a hangszer adottságainak megfelelően külön is ajánlva a 19. században született kompozíciókat. A Kistemplom mechanikus regisztratúrájú orgonáján ugyanakkor sajátos fénytörésbe kerülhetnek 20-21. századi orgonaművek is.

Promóció

X
X