Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hamarosan kezdődik a Múzeumok éjszakája

Hamarosan kezdődik a Múzeumok éjszakája

Június 22-én rendezik a Múzeumok éjszakáját, amelyen országszerte 400 intézmény csaknem kétezer programja közül válogathatnak az érdeklődők.

- hirdetés -

A tizenhetedik alkalommal megrendezendő országos eseményt idén a #UtazásÉlményMúzeum kiemelt tematika mentén tartják meg, a programsorozat „fővárosa” ebben az évben Szombathely lesz. A vasi megyeszékhelyen a városban működő közgyűjtemények, kiállítóhelyek sokszínűségét mutatják be.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Idén Szombathely lesz a Múzeumok éjszakájának kiemelt helyszíne

A szervezők a tavalyihoz hasonlóan idén is mintegy 400 ezer látogatót várnak a Múzeumok éjszakájára, ami az éves múzeumi látogatottság 4 százalékát teszi ki. A rendezvénysorozat költségvetése a szponzori támogatásokkal együtt 47 millió forint.

Az M5 kulturális csatorna munkatársai élő adásban, egész este múzeumról múzeumra járva mutatják be a Múzeumok éjszakája programjait, de már a nap folyamán is többször bejelentkeznek a rendezvénysorozat helyszíneiről.

A MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire.

Ide kapcsolódik:
A Hagyományok Háza két helyszínnel is csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hét különböző útvonalon közlekedő múzeumbuszt állít üzembe a rendezvénysorozat ideje alatt. A szokásosnál sűrűbben indul az M1-es metró és több, a belvárost érintő éjszakai buszjárat is. A rendezvényre szóló belépővel a múzeumbuszok díjfizetés nélkül vehetők igénybe.

A Múzeumok éjszakája részletes programja itt érhető el.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.