Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hét ritkán látható Csontváry-festményt mutatnak be Pécsen

Hét ritkán látható Csontváry-festményt mutatnak be Pécsen

Tárlatvezetésekkel, műhelyfoglalkozásokkal, előadásokkal és hét ritkán látható Csontváry-festménnyel várja a közönséget június 22-én a Múzeumok Éjszakája Pécsen.

- hirdetés -

Janus Pannonius Múzeum szerint a program keretében a pécsi belvárosi Modern Magyar Képtárban nyílik meg Az Ablaknál ülő nő és a Festőlegény – Selmecbánya és tengerparti városok látképével című kiállítás, amely hét ritkán látható Csontváry-festményt mutat be a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből. A Képtárba aznap este azért is érdemes ellátogatni, mert műhelyfoglalkozásokkal, tárlatvezetésekkel is készülnek.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Több hónapos programsorozattal emlékeznek a száz éve elhunyt Csontváryra

A Káptalan utcai Zsolnay Múzeumban a Zsolnay-kerámiák sajátos forma-, minta- és színvilágát középpontba helyező műhelyfoglalkozás mellett Dévényi Sándor Kossuth-díjas építész szubjektív, valamint Kovács Orsolya művészettörténész szakmai tárlatvezetése segít felfedezni az állandó kiállítást. A szomszédos Vasarely Múzeumban műhelyfoglalkozás keretében készíthetnek a látogatók kinetikus képeslapot az Op-art padláson, de intereraktív vetítés, valamint egy szakmai, illetve egy szubjektív tárlatvezetés kalauzolja el az érdeklődőket az op-art irányzat pécsi születésű, jelentős alkotójának életművében.

Ide kapcsolódik:
Csontváry nyomában utazhatjuk be Dalmáciát és Boszniát

A Csontváry Múzeumban az udvarban a Napszínező műhelyfoglalkozás keretében Csontváry alkotói korszakának csúcsán elért „napút” színeket idézik meg színkör pörgetővel, térbeli képeslapot, homokképet, origamilepkéket készítenek. Az épületben tárlatvezetések mellett Ancil Anita és zongorista növendékei adnak interaktív koncertet.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.