Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ilyen lesz az UMZE új évada Vajda Gergely művészeti vezetésével

Ilyen lesz az UMZE új évada Vajda Gergely művészeti vezetésével

A 2019-20-as évadban, első alkalommal Vajda Gergely művészeti vezetésével, izgalmas és változatos programot kínál az UMZE együttes.

- hirdetés -

Szeptember 13-án Sári László tibetológus, író és az est karmestere Tihanyi László beszélgetnek majd keleti filozófiák-nyugati zene témában, míg az UMZE muzsikusai előadásában két magyarországi bemutató hangzik fel az 1983-ban tragikus körülmények között elhunyt Claude Vivier francia-kanadai zeneszerző életművéből, valamint egy-egy témába vágó darab Toru Takemitsu, Tornyai Péter és Futó Balázs tollából.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Vajda Gergely: „A mainstreammel szemben nekünk meg kell találnunk a közönségünket”

Január 17-én, az Átlátszó Hang Fesztivál keretében egy félidő női-, egy félidő férfi zeneszerzővel, hangszeres színházi kompozícióval és beatboxerrel is találkozhat az érdeklődő koncertlátogató. Az esten a Musica Femina Hungary program felkéréseként, Szigetvári Andrea új művének ősbemutatója, valamint a program nemzetközi pályázatának nyertesei, az Ausztriában élő Wen Liu és Ivana Radovanovic egy-egy kompozíciója kerül bemutatásra. Mint mindig, Horváth Balázs zeneszerző-karmester és a fesztivál szervezői a zenék befogadását is segítő, interaktív foglalkozásra invitálnak mindenkit. Március 13-án Esterházy Péter Fuharosok című regénye hallható majd Vajda Gergely mono-koncert-opera verziójában. A hangverseny első fele pedig zenés időutazás lesz a regény keletkezésének évébe, 1983-ba Vidovszky László Romantikus olvasmány No. 1 és Tihanyi László A szelek csendje című kompozíciói segítségével.

A három reprezentatív, a BMC nagytermében felhangzó hangversenyen felül az UMZE együttes közreműködik az Eötvös Péter Alapítvány 2019. november 24-30. között megrendezésre kerülő nemzetközi karmesterkurzusán.

A november 30-i zárókoncerten Luciano Berio, Hanspeter Kyburz valamint az alapítvány mentorált fiatal zeneszerzőinek kompozícióit hallhatja a közönség. A koncertet az alapítvány youtube-csatornáján élőben is lehet majd követni.

Ide kapcsolódik:
Vajda Gergely lett az Eötvös Péter Alapítvány programigazgatója – Interjú

Szintén az Eötvös Péter Alapítvány felkérésére, egy nemzetközi együttműködési projekt keretében, a Kunststiftung NRW támogatásával Futó Balázs és Tornyai Péter, valamint a tajvani I-ly Cheng új kamaradarabjait mutatja be az UMZE együttes december 1-jén Horváth Balázs vezényletével a BMC könyvtárában. A kamarakoncert 2020. január 23-án a berlini Collegium Hungaricumban is hallható lesz.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!