Papageno Radio
Intermezzo Pécsen kezdődött az Egyházzenei Fesztivál - Videó

Pécsen kezdődött az Egyházzenei Fesztivál – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Június 5-én a Filharmónia Magyarország szervezésében elkezdődött az Egyházzenei Fesztivál. Pécsett a Városháza erkélyéről, majd a Dóm téren szólaltatták meg a fanfárokat, melynek hangjai hirdették a fesztivál kezdetét.

A fesztivált Szamosi Szabolcs a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója és a pécsi Megyéspüspök Dr. Udvardy György rövid köszöntője nyitotta meg, amelynek során a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál vándorkönyve is átadásra került.

Az este egy telt házas nagykoncerttel folytatódott, Sebestyén Márta, Kovács Róbert és a Szent Efrém Férfikar műsorát hallhatta a pécsi közönség.

A Pünkösd jeles napjának legszebb zenéi bizánci-görög, latin, ószláv és magyar nyelven, nyolc évszázad terméséből, napkelettől – napnyugtáig című előadás.

A fanfárok játéka ma Szegeden folytatódik. A Klauzál téren, az SZTE Klebelsberg Könyvtárban és a Dómban egy igazán különleges élmény várja a zenebarátokat, de a Pünkösdi hétvégén különböző programokkal várja az érdeklődőket a fesztivál Debrecenben, Pécsett, Nyíregyházán és Békéscsabán is.

Promóció

X
X