Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Péntektől Kodály inspirálta magyar jazz szól az Euronews műsoraiban

Péntektől Kodály inspirálta magyar jazz szól az Euronews műsoraiban

A magyar Euronews műsorában a hírek között a Kodály Spicy Jazz zenekar felvételei szólnak. A hírcsatorna szerkesztői a Zene Ünnepe tiszteletére döntöttek így.

- hirdetés -

„A hírcsatornákon szokásos, hogy az egyes hírblokkok közötti összekötő szignálokban futó városképek alatt aláfestő zene, többnyire semleges gépzene szól. Mi úgy gondoltuk, a magyar Euronews legyen ebben is magyar: a mi műsorunk nézői Kodály Zoltán zenéje által inspirált minőségi magyar jazzt hallhatnak, amit magyar zenészek készítettek az Euronews számára. Köszönjük a Kodály Spicy Jazz munkáját!” – mondta Kert Attila, az Euronews Budapesti Irodájának igazgatója.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Fiatal művészek szemszögéből készült dokumentumfilm Kodály Zoltánról

Az Euronews magyar nyelvű adása 2013 óta működik, Magyarországon a Magyar Telekom és UPC mellett számos kisebb szolgáltató közreműködésével több, mint egymillió háztartásban elérhető. Napi 24 órában sugároz nemzetközi és nemzetközi vonatkozású híreket, politikai és gazdasági befolyás nélkül.

A Kodály Spicy Jazz zenekar Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója tiszteletére, 2017-ben indította útjára zenei projektjét azzal a céllal, hogy az iskolai énekórákról és kóruspróbákról jól ismert magyar népdalok friss, kreatív és lendületes megközelítésben ismét eljussanak a közönséghez, elsősorban a fiatalokhoz.

Ide kapcsolódik:
Kodály Zoltán élete képekben

A zenekar tagjai professzionális muzsikusok, akik számtalan formációban és különböző stílusban zenélnek a bluestól és a rocktól, a metálon és a reggae-n át a popzenéig. Ez a sokszínűség teszi igazán izgalmassá az elkészült zenei anyagukat. Több nemzetközi fesztiválon is sikerrel léptek fel, és az ő koncertjükkel indult a Strasbourg-i Európai Parlamentben a magyar V4-elnökség időszaka is.

(Via Euronews)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.