Papageno Radio
Intermezzo Térey János a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja lett

Térey János a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja lett

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) posztumusz tagjává választotta a június 3-án elhunyt Térey János költőt, írót, drámaírót, műfordítót. Az alkotó felvételéről rendkívüli szavazási eljárással, nagy többséggel, egyhangúan döntöttek az akadémia tagjai – közölte a Petőfi Irodalmi Múzeum. 

Ide kapcsolódik:
A Paulus és a A Nibelung-lakópark szerzője - 1 éve hunyt el Térey János

A posztumusz DIA-tagság biztosíték az életmű közzétételére, egyedülálló lehetőség az alkotói életmű széleskörű hozzáférhetőségének megteremtéséhez és közkinccsé válásához. A DIA az életmű közzétételének lehetőségéért az örökös részére anyagi ellentételezést nyújt.

A DIA szabályzata értelmében a posztumusz tagot a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója jelöli. A közösségi megbecsülés jeleként, a műértő közvélemény igényét és az irodalmi alkotások kvalitását szem előtt tartva, Demeter Szilárd az életének 49. évében váratlanul elhunyt Térey Jánost soron kívül jelölte a DIA-tagságra.

A döntés eredményeként Térey János irodalmi életműve így elérhető lesz majd a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) által fenntartott www.dia.hu honlapon.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X