Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Utcazenészek, akik vidámabbá teszik a munkába rohanó belvárost – Videó

Utcazenészek, akik vidámabbá teszik a munkába rohanó belvárost – Videó

Az Egy nap a városban blog szerzői az egyik reggel felfigyeltek egy utcazenész párosra az Örs vezér terén, akik energikus zenéjükkel őszinte jókedvre derítették az aluljárón áthaladókat.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Kisebb-e az utcazenész felelőssége, ha művészetről van szó? - Galéria

- hirdetés -

Az utcazenélésnek számtalan válfajával találkozunk nap mint nap: az ismeretlen hangszerekkel kivonuló csodabogaraktól és végtelen hosszú ideig egyetlen dallammal bájoló, kolduló blockflöte-játékosoktól kezdve a valaha az éttermek húslevesgőzében szebb napokat is megérő, idős cigánymuzsikusokon át a professzionális jazz-felállásokig és a különböző szóló énekesekig rendkívül színes a belváros utcazenész-felhozatala. Sajnos csak kevésszer jut idő arra, hogy figyelmesebben hallgassuk a rögtönzött koncerteket, amelyek között meglepően motiváló és frissítő hatásúakkal is találkozhatunk alkalmanként.

Ide kapcsolódik:
Szakmai alapon dől el, hogy kik lehetnek utcazenészek New Yorkban

Az Örs vezér terén játszó szaxofon-cajon duó – akik közül a szaxofonos a városban gyakran feltűnő Underground Funk Orchestra tagja – az utóbbi jelenséget erősítette egy kora reggeli órában. Aki hagyta magát egy pillanatra a zenére is koncentrálni, annak egészen biztosan kisimultak a rohanásban felgyűlt ráncai…

(Via varosban.blog)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.