Papageno Radio
Intermezzo Zágrábban nyert díjat a Ruben Brandt, a gyűjtő

Zágrábban nyert díjat a Ruben Brandt, a gyűjtő

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Milorad Krstić alkotása nyerte a legjobb egész estés film díját a június 8-án véget ért zágrábi Animafesten.

Milorad Krstić egyedi látványvilágú, a filmalap támogatásával készült akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A Ruben Brandt, a gyűjtő a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba, a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással különleges élményt nyújt.

Ide kapcsolódik:
A Last Call és a Ruben Brandt, a gyűjtő is díjat nyert Triesztben

A mozifilm több mint 100 szakemberből álló animációs csapat alkotása, zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezték.

Ide kapcsolódik:
Online lexikon segít feltárni a Ruben Brandt, a gyűjtő titkait

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje a locarnói filmfesztivál szabadtéri vetítésén, a 8000 férőhelyes Piazza Grandén volt tavaly nyáron és azóta nagy sikerrel járja a világ filmfesztiváljait. A film megnyerte a bukaresti animációs fesztivált, majd a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elhozta a sevillai fesztiválról, Triesztből a SkyArte, Brüsszelből pedig a BeTV televízió különdíját hozta el. A hazai mozikban már mintegy 50 ezren váltottak jegyet az akció-thrillerre.

Ide kapcsolódik:
Milorad Krstić: „A Ruben Brandtra elsősorban audiovizuális szimfóniaként gondolok”

A filmalap nemzetközi értékesítési részlege a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette, így a magyar gyártású animáció látható volt Amerikában a mozikban, elérhető DVD-n és online is.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X