Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Bemutatták Mozart Varázsfuvoláját a Szentmargitbányai Kőfejtőben – Galéria

Bemutatták Mozart Varázsfuvoláját a Szentmargitbányai Kőfejtőben – Galéria

Egy év kihagyás után július 10-én újra egy premierre került sor a Fertő-tó melletti Szentmargitbánya kőfejtőjének szabadtéri színpadán. A 2019-es szezonban Mozart A varázsfuvola című operáját láthatja a nagyközönség augusztus közepéig, összesen 28 előadáson. A különleges helyszín egyedülálló kulisszát szolgáltat Mozart szerelemről és józan észről szóló meséjéhez, s egyben főszerepet is kap Raimund Bauer színpadképében.

- hirdetés -

A Cornelius Obonya és Carolin Pienkos rendezőpáros először rendez Európa egyik legnagyobb szabadtéri színpadán. Első zenés színházi munkájukban, a milánói Scala-ban színpadra vitt Denevérben rögtön bizonyították különleges érzéküket a zenéhez és a különböző pszichológiai jelentésárnyalatok bemutatásához.

- hirdetés -

Cornelius Obonya és Carolin Pienkos – fotó: Cornelia Gobauer

A nemzetközi produkcióban fiatal sztárénekesek lépnek fel. A közönség az első udvarhölgy szerepében hallhatja Kristóf Rékát, a fiatal pap és az első őrtálló szerepében pedig Tarjányi Tamást. Papageno szerepére Max Simonischeket, a német nyelvterületen jól ismert és igen közkedvelt színészt sikerült megnyernie a szervezőknek. Simonischeket jelentős színházi alakításai mellett számos díjazott televíziós és mozifilmes produkcióból ismerhetjük. 2017-ben megkapta a Nestroy-díjat, a legtekintélyesebb osztrák színházi szakmai elismerést.

A többfordulós meghallgatás egyértelmű eredményeként az idén a Budapest Filharmónia Társaság Zenekarát vezényli Karsten Januschke karmester. A színpompás, fantáziadús kosztümöket, a szakma által sokszorosan elismert olasz Gianluca Falaschi terveit az opera keletkezési ideje inspirálja. Raimund Bauer színpadképében az eddigieknél is erősebben lesz jelen maga a kőfejtő, így egyesítve a természet által teremtett valóságot az emberivel. A koreográfiáért Farkas Katalin felel.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.