Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ismét beszakadt a valenciai Palau de la Música teteje

Ismét beszakadt a valenciai Palau de la Música teteje

Úgy tűnik, rájár a rúd a valenciai hangversenyteremre: a novemberi a nagy esőzések miatt a Sala Iturbi egyik akusztikai panelje zuhant le, június 29-én pedig a Sala Rodrigo mennyezetének egy darabja. Személyi sérülés nem történt. Egyelőre nem találtak összefüggést a két esemény között. 

- hirdetés -

A Zenepalota 1987. április 25-én nyílt meg, tervezője az egyik legjelentősebb kortárs spanyol építész, José María García de Paredes volt, akinek a nevéhez több művészeti intézmény, koncertterem, képzőművészeti főiskola, illetve templom is fűződik. Az épületben több hangversenyterem található, de van hely kiállítótérnek, zenei könyvtárnak és archívumnak is, valamint itt székel a Valenciai Szimfonikus Zenekar.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Hangversenytermek extrákkal

Spanyolországban sem egyszerű a közintézményeknek: a Palau de la Música hónapok óta versenyeljárásban kereste a kivitelezőt, a javításokat pedig csak akkor kezdhetik meg, ha a technikai és az adminisztratív eljárás lezajlik. A baleset következményeként át kell szervezni a XXIII. Valenciai Jazzfesztivál programját, és az intézmény más termeibe kell áttenni a Sala Rodrigóba meghirdetett koncerteket.

(Via El País)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.