Papageno Radio
Intermezzo Közönségdíjat nyert a Ruben Brandt, a gyűjtő című film Lengyelországban

Közönségdíjat nyert a Ruben Brandt, a gyűjtő című film Lengyelországban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása nyerte a közönségdíjat a poznani nemzetközi animációs filmfesztiválon, mely csaknem 500 alkotást vonultatott fel az elmúlt héten.

Milorad Krstic a díjat a lengyel közönségnek videóüzenetben köszönte meg, mely megtekinthető a Filmalap videómegosztó csatornáján.

Milorad Krstic egyedi látványvilágú, a Filmalap támogatásával készült akció-thrillere a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba, a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással különleges élményt nyújt. A mozifilm több mint 100 szakemberből álló animációs csapat alkotása, zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje a locarnói fesztivál egyedülálló szabadtéri vetítésén, a 8000 férőhelyes Piazza Grandén volt tavaly, azóta megnyerte a bukaresti fesztivált, majd három díjat elhozott a Sevillából, Triesztben a SkyArte, Brüsszelben a BeTV televízió különdíját és a zágrábi Animafesten a fődíjat nyerte el.

Ide kapcsolódik:
Zágrábban nyert díjat a Ruben Brandt, a gyűjtő

A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege – a HNFF World Sales – a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette, így a magyar animációt műsorra tűzték az amerikai mozik, DVD-n és online is elérhető. A hazai mozikban a Mozinet mutatta be novemberben, eddig mintegy 50 ezren váltottak rá jegyet.

Nemrég indult el a film temérdek művészeti utalását feldolgozó okosmozi.hu online tudástár.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X