Londonban is színházat neveznek el Stephen Sondheimről

Stephen Sondheim - forrás: Playbill.com

Stephen Sondheim 1930. március 22-én született. Jövőre, a 90. születésnapjára különleges ajándékot kap: a londoni West Enden egy színházat neveznek el róla. 

A hírt Cameron Mackintosh producer jelentette be, aki 25 éve próbálkozik azzal, hogy a zeneszerző-szövegírónak, aki olyan műveket jegyez, mint a West Side Story, a Vadregény, a Kis éji zene vagy a Sweeney Todd, egy London központjában található stúdiószínházat szenteljenek, de eddigi igyekezete hiábavalónak bizonyult. Az újjáépítés előtt álló Queen’s Theatre azonban jó alkalmat biztosít erre. Mackintosh hozzátette, Stephen Sondheim lesz az egyetlen olyan művész, akiről a West Enden és a Broadway-n még életében színházat neveznek el. 2010-ben New Yorkban a Henry Miller Theatre-t nevezték át a tiszteletére. Londonban Sondheim igen kiváló kollégák, John Gielgud, Noël Coward, Ivor Novello társaságába kerülhet, hiszen az ő nevüket is viseli színház a környéken.

Ide kapcsolódik:
Steven Spielberg rendezi Bernstein West Side Storyjának új filmadaptációját

A ma még Alexandra királyné tiszteletére a Queen’s Theatre-nek nevezett színház a Shaftesbury Avenue-n, a brit főváros színházi főutcáján 1907 óta várja a nézőket. 1940-ben bombatalálat érte, ezt követően 20 évig volt zárva. Az épületet, ahol a világ legrégebben műsoron levő musicalje, A nyomorultak látható, néhány nap múlva bezárják, és a tervek szerint 2019. december 18-án már az új néven nyithatja meg kapuit. A  felújítást követően megújul a színpad, a nézőtér pompáját pedig a háború előtti állapotba állítják vissza.

(Via Broadwayworld.com)