Papageno Radio
Intermezzo Ma kezdődik a Csíkszeredai Régizene Fesztivál

Ma kezdődik a Csíkszeredai Régizene Fesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A már hagyományosnak számító Csíkszeredai Régizene Fesztivál, amely szerves részét képezi a csíki, erdélyi nyári programoknak, évente több ezer személyt szólít meg. A fesztivál idén július 7–14. között zajlik, programja a Joannes Kájoni 390 emlékév részeként a ferences szerzetes munkássága előtt tiszteleg. 

Ide kapcsolódik:
Kájoni munkássága előtt tiszteleg a Csíkszeredai Régizene Fesztivál

A fesztivál művészeti vezetője dr. Filip Ignác fuvolaművész, a Brassói Transilvania Tudományegyetem docense. A fesztivál szervezői a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársaiból és közreműködőiból álló tapasztalt és lelkes csapat Ferencz Angéla menedzser vezetésével, őket segítik a szép számban jelentkező önkéntesek.

A fesztivál ideje alatt a számos koncert és a Régizenei Nyári Egyetem égisze alatt szervezett mesterkurzusok és előadások mellett, gyermekprogramok, közönségtalálkozó, lemezbemutató, táncház, borkóstoló és hangszerbemutató is várja a közönséget. Az idei programban több nemzetközi együttműködésből származó zenei projekt szólal majd meg, idei meghívottaink Magyarországról, Dániából, Franciaországból, Olaszországból, Svájcból és Németországból érkeznek, emellett jelen lesznek az erdélyi régizenei mozgalom neves alakjai és fiatal tehetségek egyaránt.

A fesztivál fő helyszíne – akárcsak a korábbi években – a csíkszeredai Mikó-vár és a város különböző templomai (a Milleniumi templom, a Szent Ágoston-templom, az Unitárius templom, a madéfalvi Siculicidium-kápolna), de lesznek rendezvények a Csíki Moziban, a Márton Áron Főgimnázium termeiben és köztereken is.

A Csíkszeredai Régizene Fesztivál számokban:

8 nap; 7 helyszín; 7 országból érkező művészek (Magyarország, Franciaország, Dánia, Svájc, Olaszország, Németország és Románia); 13 együttes; 18 koncert; 1 szakmai előadás; közönségtalálkozó; lemezbemutató; táncház; borkóstoló; hangszerbemutató.

A Régizenei Nyári Egyetem számokban:

6 nap; 11 mesterkurzus+3 szabadon választható, minden hallgató számára nyitott kurzus; 1 szakmai előadás; 13 oktató; 7 közreműködő kísérő és fordító; több mint 100 jelentkező öt országból (Ausztria, Németország, Szlovákia, Magyarország és Románia).

A programokról részletesen tájékozódhat a fesztivál Facebook-oldalán!

Promóció

Stream és színház

X
X