Papageno Radio
Intermezzo Mégsem adják el a kínai acélvállalatnak az egyik legnevesebb amerikai zeneakadémiát

Mégsem adják el a kínai acélvállalatnak az egyik legnevesebb amerikai zeneakadémiát

2018 márciusában írtunk arról, hogy 40 millió dollárért eladták a Westminster Choir College-ot, az egyik legfontosabb amerikai zenei felsőoktatási intézményt, amely a princetoni Rider Egyetem része volt. A vevő egy olyan kínai cég volt, amely addigi fő profilja, az acélgyártás mellé csak néhány hónapja vette fel az oktatást is.

A nonprofit amerikai kórusiskola elnöke néhány napja közölte, hogy a 40 millió dolláros kínai befektetéstől elállnak. A tárgyalások alatt megpróbálták megőrizni a Westminster Choir College hagyományait, és törekedtek arra, hogy az intézményt Princetonban tartsák. A tranzakció azonban meglehetősen komplexnek bizonyult, és az amerikaiaknak az is világossá vált, hogy egy külső befektetővel, még akkor is ha az olyan jószándékú, mint a kínai Kaiwen, nem lehet záros határidőn belül megegyezni a részletkérdésekben és lebonyolítani az ügyletet.

A probléma oka az, hogy az 1926 óta működő iskolának ki kell költözni az anyagi gondokkal küzdő egyetem campusáról, az intézmény vezetői azonban nem látják biztosítottnak a költözés és a más fakultásokkal történő összevonás, a jelentős hely- és előadásszám-csökkenés után az eddigi színvonal fenntartásának lehetőségét.

(Via Insidehighered.com)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!