Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Neves francia fesztiválon mutatkozik be a Recirquel My Land című előadása

Neves francia fesztiválon mutatkozik be a Recirquel My Land című előadása

Az egyik legjelentősebb francia előadóművészeti fesztiválon, a Festival OFF d’Avignonon is bemutatkozik a Recirquel Újcirkusz Társulat My Land című előadása, amelyet a társulat 21 alkalommal ad elő július 5-től a hónap végéig. 

- hirdetés -

A Festival OFF d’Avignonon több mint 40 ország mintegy másfélezer kulturális produkciója lesz látható, köztük az ember és anyaföld közötti kapcsolatot kutató My Land is. Vági Bence, a társulat művészeti vezetője által rendezett nagyszabású produkció a tavalyi Edinburgh-i Fringe Fesztiválon való debütálása óta több nemzetközi színpadon is bemutatkozott. Az előadást Edinburgh-ban a kritikusok a fesztivál legjobb produkciójának választották,

többen egy új előadóművészeti műfaj, a cirque danse születéséről beszéltek.

- hirdetés -

A kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvöző alkotás az emberiség gyökereit kutatva, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba.

Ide kapcsolódik:
Vági Bence: „A cirkuszban ott a nyers erő”

A My Land a Recirquel első olyan munkája, amelyben kizárólag külföldi művészek szerepelnek: Vági Bence hét ukrán artistát hívott meg, az ő személyes élettörténetüket – hagyományokat, szabadságot és szerelmet – kutatva hozták létre a produkciót. Az előadás során a művészek földdel borított színpadról emelkednek fel, középpontba állítva kapcsolatukat saját szülőföldjükkel.

Ide kapcsolódik:
Recirquel - cirkusz, mely áttöri az emberi test határait

Az 1966 óta megrendezett alternatív előadóművészeti fesztivál Franciaország egyik legjelentősebb kulturális eseménye. Több mint száz helyszínen mutathatják meg magukat a világ 40 országából érkező színészek, táncosok és művészek. Avignon városa a fesztivál ideje alatt művészeti vásárrá alakul, ahol ugyanúgy helyet kap a színház, a tánc, bábszínház, a cirkusz, a stand-up, mint a felolvasás, a koncert vagy az utcai performanszok.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.