Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új koncertterem épül a csehországi Ostravában

Új koncertterem épül a csehországi Ostravában

Egy New York-i illetőségű építésziroda nyerte a csehországi Ostrava új kulturális központjának megépítésére kiírt pályázatot. Az épület 2024-ben nyithatja meg kapuit.

- hirdetés -

A nyertes amerikai pályázat egy párizsi, egy berlini és egy amszterdami iroda terveivel versengett, de mint ahogy azt Tomáš Macura, Ostrava polgármestere elmondta a Steven Holl Architects + Architecture Acts által benyújtott anyag azzal győzte meg a zsűrit, hogy számol a hosszú távú fenntarthatóság és a költséghatékony üzemeltetés tényezőivel. Nem mellesleg a nyertes terv vette leginkább figyelembe az építkezés helyének, a régi épületeknek, és a terület mellett fekvő nagy park adottságait.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Musikverein – A görög istenek hangversenyterme

A polgármester hozzátette, hogy a 19. század végén épült prágai Rudolfinum óta nem került szóba ilyen nagyságú kulturális létesítmény-beruházás Csehországban. Hozzátette, hogy reményei szerint az új teremben megtalálja majd méltó helyét a Janáček Filharmonikus Zenekar együttese, akik eddig az 1956-61 között épült kulturális központban próbáltak.

Ide kapcsolódik:
Liszt és Bartók neve is kötődik a hangversenytermek holland királyához

Az új ház becsült költségvetése 1,5 milliárd cseh korona (18 milliárd forint), amelyből 900 millió koronát fedez majd a város, valamint a régió.

(Via Ostrava.cz)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.