Papageno Radio
Intermezzo A Verbier Fesztivál mintájára szerveznek koncerteket a Kaukázusban

A Verbier Fesztivál mintájára szerveznek koncerteket a Kaukázusban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A zongoraművész mellett a Takács-Nagy Gábor vezényelte Verbier Festival Orchestra, Yuja Wang, Lisa Batiashvili, Fazil Say, Mischa Maisky és Renaud Capuçon is koncertet ad a szeptemberi Tsinandali Fesztiválon, amelyet a Verbier Fesztivál alapítói és helyi üzletemberek hoztak létre.

Avi Shoshani és Martin Engstroem a fesztivál művészeti vezetői, amely a fiatal tehetségekre is figyel. Létrehoznak egy akadémiát mesterkurzusokkal, valamint egy nemzetközi ifjúsági zenekart, amelyben a Nyugat-keleti Diván Zenekarához vagy a Mediterrán Ifjúsági Zenekarhoz hasonlóan a térségből származó muzsikusok játszanak együtt. A Kaukázusi Ifjúsági Zenekar huszonkét 18 és 28 év közötti grúz, örmény, azeri, kazah, török és ukrán fiatalból áll. A fesztiválakadémiát Christian Thompson vezeti, aki a Verbier hasonló intézményét igazgatta.

Ide kapcsolódik:
Bartók és a kamarazene elkötelezettje

A rendezvénysorozat központja a költőként is ismert arisztokrata, Alexander Csavcsavadze egykori palotája és birtoka, amelynek átalakítását, koncert- és próbatermekkel történő bővítését, csakúgy, mint a fesztivált, a térség üzletemberei finanszírozzák.

(Via Bachtrack)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X