Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Az összes európai nép nyelvén énekel népdalokat

Az összes európai nép nyelvén énekel népdalokat

Sebestyén Márta születése óta a zene bűvöletében él, édesanyja révén is, aki zenepedagógus – Kodály Zoltán egykori tanítványa. Különösen a népdalok világa ragadta meg, ezek előadásával már kislány korában felfigyeltek tehetségére. Mára már világhírű művész, aki a legrangosabb koncerttermekben lép fel.

- hirdetés -

- hirdetés -

Állandó fellépő partnere a Bolya-Dongó duó, a Muzsikás Együttes de gyakran szerepel Andrejszki Judittal, a Gryllus testvérekkel (Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel), a Dűvő Együttessel, a Söndörgő Együttessel, a Vujicsics együttessel, Szamosi Szabolcs orgonaművésszel és a Szent Efrém Férfikarral is.

Sebestyén Márta a Kassák Klubban, a Sebő Együttes táncházában, 1976-ban – forrás: Fortepan, fotó: Urbán Tamás

Számos magyar terület népdalait énekli, de előadói palettáján szerepelnek más népek dalai is, például bolgár, görög, szerb, horvát, japán, baszk, norvég.

Énekelt az Oscar-díjas Az angol beteg című filmben is (Szerelem, szerelem), valamint három dalt adott elő a Deep Forest együttes 1995-ben megjelent, Boheme című albumán, amely világzene kategóriában Grammy-díjat nyert.

Énekelt a japán császár előtt, de a spanyol király és az angol uralkodói ház is megismerhette általa a magyar népzene gyöngyszemeit. Hazánk igazi kulturális nagykövete.

Az összes európai nép nyelvén énekel népdalokat.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.