Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Baráth Emőke három kategóriában esélyes az Opus Klassik díjra

Baráth Emőke három kategóriában esélyes az Opus Klassik díjra

2018-ban alapították meg és adták át először az OPUS KLASSIK német zenei díjat, alapítói között megtalálhatók lemez- és zeneműkiadók, a függetlenek szervezete, valamint fesztiválintendánsok. A legjobbakat 24 kategóriában díjazzák, a nomináltak között több magyar művész is megtalálható. A díjátadó október 13-án lesz a berlini Konzerthausban

Összesen 462 jelölés érkezett a zsűrihez, a 24 kategóriában összesen 46 díjat osztanak ki.

- hirdetés -

Az év énekesnője, Az év fiatal művésze, Az év szólistája kategóriában is jelölték Baráth Emőkét Voglio Cantar című, Barbara Strozzi darabjaira fókuszáló lemezéért, amely a Gramofon áprilisi listájának élére került. Az énekesnő az Ombra mai fu című albumon is közreműködik, a lemez szintén több kategóriában várományosa a díjnak.

- hirdetés -

Az év karmestere kategóriában jelölték Vashegyi Györgyöt. Az Orfeo Zenekar és Purcell Kórus 2018 februárjában vette fel új lemezének anyagát, melyet a budapesti közönség a 2018-as Régizene Fesztivál keretében hallhatott először élőben. Az albumon Jean-Philippe Rameau Les Indes galantes (A gáláns Indiák) című műve szerepel, amelyről a francia sajtó méltató szavakkal írt. Az albumot Az év operafelvétele, az Orfeo Zenekart Az év zenekara kategóriában is nominálták.

Ide kapcsolódik:
Megjelent az Orfeo Zenekar legújabb Rameau-lemeze

Adorján András fuvolaművész Emmanuel Pahuddal, valamint Jan Philip Schulzéval és az Arcis Quartettel készített Doppler Discoveries című lemezét Az év kamarazenei felvételei között jelölték.

Adorján András – fotó: zeneakademia.hu

Az év nagyzenekari felvételei között a jelöltek között van Fischer Ádám és a Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar Mahler III. (d-moll) szimfóniájának felvételével, amely tavasszal elnyerte a BBC Music Magazine Award díját.

Eötvös Pétert  Az év zeneszerzője kategóriában jelölték, a zeneszerző a BMC által kiadott Atlantis című lemezével került a kitüntetésre esélyesek közé.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.