Papageno Radio
Intermezzo Fináléjához ért a Zenélő Budapest

Fináléjához ért a Zenélő Budapest

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Még egy hétig tart Budapest egyik legnagyszabásúbb zenei programsorozata, a Zenélő Budapest. Június 1. és augusztus 18. között közel 600 ingyenes, szabadtéri minikoncertet hallgathatnak meg a járókelők a főváros jellegzetes pontjain, legszebb közterein, ikonikus épületek árnyékában.

A hátralevő utolsó hétben is rendkívül színes a kínálat, az erdélyi népzenétől kezdve a jazz feldolgozásokig rengeteg minden előfordul, még rézfúvós huszárok koncertje is.

A Zenélő Budapest koncertsorozat ötödik éve tölti meg zenével Budapest különleges tereit, a Vajdahunyadvár udvarától kezdve a Mátyás-templom Zenepavilonjáig. Az idei szezonban közel 600 minikoncertet láthat a közönség, amelyekben közel 400 zenész, énekes és képzőművész vesz részt.

„Az idei nagy közönségsiker – melyet mind a valóságos mind pedig az online térben tapasztaltunk – is bizonyítja, hogy az előző években meglepetés programnak számító koncertek 2019-ben már várt, illetve elvárt programjai lettek a zeneszerető helyi lakosságnak, és sokszor már a turisták is keresik, és a felkeresik a helyszíneket a koncertek időpontjában. Természetesen a „meglepés hatás” is működik mind a mai napig, és az arra járók megállnak, leülnek a zenei élmény húsz percére, hogy azután napjukat megszépítő élménnyel tudják folytatni a városnézést, vagy éppen végezzék teendőiket” – közölték a szervezők.

Az utolsó héten is érdemes meglátogatni a Zenélő Budapest helyszíneit, a művészeti paletta jelentős része még ezekben a napokban is elcsíphető.

Programok az augusztus 12-18. közötti héten:

Március 15. tér: minden kedden 19:00 órától – A Gyenes Quintet smooth jazz koncertje

 • Hegyvidéki Kulturális Szalon
  • Minden szerdán 19:00 órától – Joe Fritz és Gáspár Pál light jazz duója
  • Minden csütörtökön 19:00 órától – Pocsai Kriszta és Oláh Dezső swing koncertje
 • Vásárcsarnok: minden pénteken 11:00 órától – Tradicionális cigányzene
 • Magyar Nemzeti Galéria: minden szombaton 16:00 órától – Jazzgitárosok és festők performansza
 • Magyar Nemzeti Múzeum kertje: minden szombaton és vasárnap 17:00 órától – Fafúvósok és operaénekes
 • Margitszigeti Zenélő Kút: minden pénteken, szombaton és vasárnap 17:00 órától – Női vonósnégyes és klarinétművész koncertje
 • Műcsarnok: minden pénteken és vasárnap 11:00 órától – Klasszikusok jazz hangszerelésben
 • Bazilika: minden vasárnap, hétfőn és kedden 16:00 órától – Harangjáték és fuvolaszó
 • Szépművészeti Múzeum előtere: minden szombaton 11:00 órától – Szaxofon kvartett
 • Vajdahunyadvár: minden pénteken, szombaton és vasárnap 11:00 órától – Erdélyi népzene
 • Budai Vár, Hollós kapu: minden szombaton és vasárnap 17:00 órától – Huszárruhás rézfúvósok

Az idén ötödik évadát záró Zenélő Budapest Európában egyedülálló turisztikai és zenei kezdeményezésnek tekinthető, melynek célja a magyar kultúra szellemi értékének bemutatása, a magyar zenei sajátosságok hangsúlyozása és terjesztése.

Idén – megőrizve a korábbi helyszíneket és stílusokat – újabb tematikákat mutat be a program. Így kibővült a zenei kínálat a kávéházi és szakrális zenével, valamint a jazz tematika is erősödött. Emellett 2019-ben újdonság, hogy két új helyszínen – a Magyar Nemzeti Múzeumban, valamint a Millenáris Parkban – gyerekprogramok, ez utóbbi helyen és a Várkert bazárban pedig ifjúsági koncertek gazdagítják tovább az eddig is széleskörű koncertkínálatot.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X