Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Floridában gyerekdalokkal próbálják távol tartani a hajléktalanokat a középületektől

Floridában gyerekdalokkal próbálják távol tartani a hajléktalanokat a középületektől

West Palm Beach város vezetői bizarr módon hisznek a zene erejében. Klasszikus muzsikával próbálták elűzni bizonyos területekről a drogdílereket, amivel csak azt érték el, hogy a hangszórókat szétverték. A The Guardian cikkéből az nem derül ki, vajon azért, mert idegesítőnek találták a műfajt, vagy azért, mert esetleg túl hangos volt a zene. Ezúttal egy másik műfajjal, a gyerekdallal próbálkoznak, amit a hajléktalanok ellen vetnek be.

Hírt adtunk már arról, hogy a német államvasutak a hangszórókból szóló atonális zenével igyekszik a drogosokat elűzni a megállókból, de épp az ellenkező hatást érték el, és arról is, hogy Londonban klasszikus zenével örvendeztették meg a metrót használó utasokat.

- hirdetés -

Ez az egyik nem túl cizellált gyerekdal, amivel egy elegáns rendezvényhelyszíntől próbálják távol tartani a hajléktalanokat:

- hirdetés -

Az egyik hajléktalan teljesen hatástalannak ítélte a polgármester ötletét. A hajléktalanok egyik érdekvédelmi és segítő szervezetének képviselője embertelennek és idegesítőnek nevezte a kezdeményezést, és hozzátette, a város vezetése semmilyen megértést nem mutat azok iránt, akik nélkülöznek, és nehéz körülmények között élnek.

(Via The Guardian)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.