Papageno Radio
Intermezzo Kálmán Péter a Don Pasquale címszerepét énekli jövőre Salzburgban

Kálmán Péter a Don Pasquale címszerepét énekli jövőre Salzburgban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2020-ban húsvétkor a Don Carlosban Bakonyi Marcellt, pünkösdkor a Don Pasquale címszerepében Kálmán Pétert láthatja-hallhatja a salzburgi fesztiválközönség.

A Salzburgi Húsvéti Játékokon Vera Nemirova rendezi Verdi Don Carlosát, a címszerepet Yusif Eyvazov alakítja, a további szerepekben Ildar Abdrazakov (II. Fülöp), Franco Vassallo (Posa márki), Carlo Colombara (Főinkvizítor), Anja Harteros (Valois Erzsébet), Jekatyerina Szemencsuk (Eboli hercegnő) lép fel. A Semperoperrel együttműködésben készülő, Salzburgban kétszer, április 4-én és 13-án játszott előadásban közreműködik a Drezdai Staatskapelle zenekara a fesztivál művészeti vezetője, Christian Thielemann vezényletével. A produkció különlegességeként egy instrumentális prológ is elhangzik, amelyet Manfred Trojahn komponált. Az előadásban Bakonyi Marcell az egyik flandriai küldött szerepében látható.

Bakonyi Marcell – forrás: marcellbakonyi.com

A Salzburgi Pünkösi Játékokon két alkalommal, Moshe Leiser és Patrice Caurier rendezésében, Gianluca Capuano dirigálásával május 29-én és június 1-jén tűzik műsorra a Don Pasqualét, amelyben a címszerepet Kálmán Péter, Norinát pedig Cecilia Bartoli alakítja, aki a fesztivál művészeti vezetője is.

Promóció

X
X