Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rendezd meg saját Bauhaus-kiállításodat – Bauhaus100-finisszázs a Ludwig Múzeumban

Rendezd meg saját Bauhaus-kiállításodat – Bauhaus100-finisszázs a Ludwig Múzeumban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kiállítás utolsó hétvégéjén a tárlatot átfogó tematikus finisszázs-programon vehetnek részt az érdeklődők, melynek során képzőművészek, múzeumpedagógusok, építészek és tervezők közreműködésével közelíthetünk a Bauhaus-témához. 

Időpont: augusztus 23–25.
Helyszín: Ludwig Múzeum, 2. emeleti kiállítótér

A regisztrációhoz kötött programok esetén részvételi szándékukat augusztus 24-ig az ezen a linken található regisztrációs űrlap kitöltésével jelezzék.

Éppen száz esztendeje, 1919-ben kezdődött meg az oktatás és képzés a weimari Bauhausban Walter Gropius vezetésével. Az évfordulót szerte a világban nagyszabású kiállításokkal ünneplik. A Bauhaus mint mozgalom a modern művészet történetének legmeghatározóbb forrása és mérföldköve, egyben képzőművészeti műhely és reform-iskola volt. Eszméi és gyakorlata számos későbbi művészeti irányzatot és szemléletet inspirált, eredeti programja pedig ennél is többet kínált: az élet átfogó esztétikai reformját a hétköznapok világától a művészetekig.

- hirdetés -

Önálló programelemként záró tárlatvezetés, valamint zenés Bauhaus-divatperformansz igyekszik közel hozni az érdeklődőkhöz az egykori művészeti műhely kortárs nézőpontú állásfoglalásait.

Miből lesz a kiállítás? 2.0 Kurátor workshop

2019. augusztus 23. 15.00–17.45

Bauhaus100. Program a mának – Kortárs nézőpontok című tárlat záró hétvégéjén ismét workshopot hirdetnek, amelyen a résztvevők makettek segítségével megrendezhetik a saját Bauhaus100. kiállításukat és megismerkedhetnek egy kiállítás létrejöttének hátterével, műhelytitkaival is.

A program regisztrációhoz kötött! Részletekért kattints ide!

Kurátori tárlatvezetés

2019. augusztus 24. 16.00–17.00

Fabényi Julia és Készman József kurátorok tárlatvezetése a Bauhaus100. – Program a mának című kiállításban. A kiállítás elsősorban nem a Bauhaus történetét kívánja bemutatni, hanem azokat a ma is jelenlévő jellegzetes művészeti pozíciókat, amelyeken felismerhető a Bauhaus szemléletének hatása.

Kortárs revü – Bauhaus divat-performance 2.0

2019. augusztus 24. 17.00–18.00

Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) divat- és textiltervezés mesterszakának divattervezés specializációján tanuló hallgatók által készített – Oskar Schlemmer, Vaszilij Kandinszkij, Breuer Marcell, Moholy-Nagy László vagy éppen Paul Klee munkái által inspirált – ruha objektek absztrakt installációkon jelennek meg a Góbi Rita Társulat táncosainak koreográfiájában.

Café Bauhaus – Workshopok a Bauhaus műhelyei nyomán

Az érdeklődők kötetlen hangulatban, különböző, a kiállításban tematizált kérdésekhez kapcsolódó műalkotások mentén dolgoznak fel egy-egy művészeti mikrojelenséget. A témacsoportok átjárhatók, külön-külön, és együtt is teljesíthetők.

A témavezetők által bemutatott munkák, projektek ismertetését követően gyakorlati feldolgozásra és megjelenítésre kerül sor.

Létszámkorlát: max. 15 fő / workshop. Regisztráció szükséges!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X